Individuele begeleiding

‘Als je de reis naar je eigen hart volbracht hebt, vind je jezelf terug in het hart van iedereen’, Thomas Keating

Zelfinzicht komt niemand zomaar aanwaaien. De gedachtengangen en gevoelspatronen die iemand van jongsaf aan gevormd hebben, karakteriseren een persoon. Dat is typisch hem of typisch haar …

Vaak gaat het allemaal vanzelf in een leven, maar niet altijd. Dan stokt het leven of dan knaagt er iets. Aangrijpende gebeurtenissen die we meemaken zoals het verlies van een geliefde, een scheiding of gezondheidsklachten, kunnen ons uit het lood slaan. Of we ervaren stress en soms voelen wij ons ongelukkig zonder dat wij precies doorhebben waar dat aan ligt. Onze gedachten blijven dan rondcirkelen om bepaalde personen of gebeurtenissen, we komen niet verder. Wij zouden ons dan wel weer opgeruimder, zekerder of gewoonweg “gelukkiger” willen voelen en we zouden beter willen begrijpen hoe we het anders kunnen doen. Opdat het allemaal wel weer ‘vanzelf’ gaat!

Ik kan u als coach helpen om uw levenssituatie te verhelderen. Wat is de rode draad in uw levensverhaal? Wat verwacht u zelf (nog) van het leven? Weet u wat u ten diepste drijft en wat het best bij u past? Onduidelijkheid over uw diepere levensvragen kan spanning of onvrede met zich meebrengen.

Mijn inbreng is er op gericht om samen met u uw ‘eigen’ wijsheid naar boven te halen en u daarop te laten vertrouwen. De coachingsgesprekken willen dienen als een spiegel die leidt tot positieve zelfkennis en tot bewustzijn van hoe dingen in het leven anders kunnen.